9 Kelebihan website CMS Joomla

belajar-website-joomla-internet-marketer

10 Kelebihan CMS Joomla 2.5

Kini, terdapat banyak laman web Joomla yang paling popular di dunia dengan berkonsepkan Management System (CMS). Hari demi hari, terdapat beratus-ratus juta laman web Joomla dengan beribu-ribu lagi sedang dibina setiap hari. Pemasangan mudah joomla bersama-sama dengan panel pentadbiran intuitif menjadikan ia sangat popular dengan pengguna yang mahukan sebuah laman web Versi terbaru Joomla (2.5) telah diperkenalkan pada akhir Januari 2012. Ia terus menjadi pilihan terbaik anda untuk membina sebuah laman web yang benar-benar interaktif.

Dari awal lagi, laman web Joomla menawarkan beberapa kelebihan berbanding bangunan web CMS yang laon-terutama dalam bidang Pengurusan Kandungan. Joomla telah membuat beberapa pencapaian besar di dalam edisi terbaru Joomla 2.5.

Laman joomla menawarkan beberapa kelebihan penting atas platform pembangunan web lain:

1. Joomla menawarkan mesra pengguna GUI Control Panel yang membolehkan sesiapa sahaja untuk membina, mengemaskini dan mengawal laman web mereka sendiri dengan cepat dan mudah tanpa sebarang pengetahuan khas pengaturcaraan komputer. Anda boleh mempunyai laman web anda sendiri berfungsi sepenuhnya kurang daripada satu hari. Tidak ada keperluan untuk mengetahui HTML, CSS, JS atau PHP .

2. Joomla merupakan sebuah platform laman web percuma (open source). Lain-lain platform web, reka bentuk seperti Microsoft Ekspresion atau Adobe Dreamweaver, boleh menjadikan kos meningkat kepada ratusan dolar atau ribuan ringgitu untuk setiap orang atau setiap komputer. Jadi jika anda mempunyai sepuluh orang dalam satu pasukan untuk semua bekerja dalam sebuah laman web, mereka masing-masing perlu membelanjakan $ 400 mempunyai Dreamweaver pada komputer mereka – bermakna kos kepada pasukan $ 4000.

3. Joomla adalah Open Source (OS). Ini bermakna bahawa sesiapa sahaja boleh membantu meningkatkan projek penambahbaikan Joomla. Terdapat lebih 100,000 pengaturcara bekerja untuk memperbaiki Joomla. Oleh yang demikian, ia memajukan Joomla pada kadar yang pesat. Anda juga bebas untuk mengubahsuai Joomla untuk memenuhi keperluan laman web anda sendiri, atau berkongsi perubahan anda dengan orang lain, tanpa rasa takut mana-mana pelanggaran paten.

4. Joomla adalah Content Management System (CMS). Ini bermakna bahawa jika anda mempunyai laman web yang sangat kompleks seperti 100 mukasurat, Joomla akan membantu anda menyusun semua halaman anda supaya mereka semua bekerja bersama-sama sebagai keseluruhan bersepadu.

5. Laman web joomla dibina secara on-line. Laman web Joomla dibina “dalam awan”, anda tidak perlu untuk memiliki sebuah komputer untuk membina laman web anda sendiri. Anda boleh pergi ke perpustakaan tempatan anda dan membina laman web anda secara langsung dalam talian. Hanya klik dan masuk ke dalam administrator dan kemas kini anda boleh berlaku di saat.

6. Joomla menawarkan beribu-ribu “extensions” yang bebas untuk disesuaikan dan sangat berguna untuk meningkatkan keupayaan laman web anda. Aplikasi yang paling popular termasuk program-program untuk menunjukkan slaid, tayangan video, shopping cart komersial, blog dan rangkaian sosial, forum, kesan khas grafik, borang interaktif dan pelbagai pilihan lain. Ini semua disenaraikan lengkap dengan ulasan pengguna pada direktori Tambahan Joomla (JED). Sila ke extensions.joomla.org.

7. Joomla memasukkan ciri- ciri pangkalan data yang tersembunyi. Jika anda mahu menyusun data yang dihantar kepada anda oleh pengguna, seperti senarai surat berita e-mel mendaftar, anda tidak perlu untuk menubuhkan sebuah pangkalan data yang berasingan. Salah satu kegunaan yang paling biasa pangkalan data ini menyelaras senarai e-mel pendaftaran Email Newsletter.

8. Laman web joomla mudah untuk mengemaskini dari masa ke masa. Kerana GUI Joomla dan kerana perubahan yang dibuat secara langsung di dalam awan (ke pelayan atau tuan rumah), ia adalah mudah untuk membuat perubahan ke laman web anda dari masa ke masa. Tiada keperluan untuk FTP fail dari tuan rumah tempatan untuk pelbagai jauh.

9. Joomla adalah begitu mudah, selepas ia ditubuhkan, ia boleh dikekalkan oleh banyak sukarelawan. Ini menjadikan Joomla sempurna bagi pertubuhan bukan keuntungan yang mungkin mengalami satu pusingan yang besar lebih dari setahun ke setahun. Orang baru boleh membuat perubahan kepada laman web mereka sendiri termasuk artikel menambah, perkara menu, pautan dan video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>